Trainingen en lidmaatschap

La Rapière is een schermvereniging voor jong en oud en lidmaatschap staat dan ook open voor iedereen. Daarnaast is schermen een gezonde sport waarbij zelden tot nooit blessures voorkomen, dus ook als uw conditie wellicht niet is wat hij ooit was kunt u met een gerust hart een training met ons mee sporten. Eventueel is een aangepast programma mogelijk.

Het schermen eens proberen? Het schermen is een prachtige sport, maar ook een sport waarover veel vooroordelen bestaan. Om deze direct de kop in te drukken bieden wij een introductiecursus van vier lessen voor slechts 20 euro aan. Op die manier kunt u het schermen zonder enige verdere verplichting gewoon eens proberen.

Trainingstijden: La Rapière traint op maandagavond en heeft een gescheiden training voor jeugd (vanaf 8 jaar) en volwassenen. Jeugdtraining: 19:00 tot 20:15 Volwassenen: 20:30 tot 22:00

Trainingslocatie: Onze trainingen vinden plaats in de sportzaal de Heeg aan Roserije 500, 6228 DN Maastricht. Locatie: halve zaal aan de linkerkant.

Kosten van Lidmaatschap: Als u lid wilt worden van La Rapière betaalt u de volgende kosten:
Eenmalige inschrijfkosten: € 20,-
Maandelijks Lidmaatschapsgeld: € 17,50 voor Junioren, € 20,- voor Senioren
Jaarlijks Lidmaatschapsgeld KNAS (Nederlandse Schermbond): € 23,40 voor Junioren, € 46,75 voor Senioren.

Gebruik van Schermmateriaal: Tijdens uw introductiecursus en aan het begin van uw schermcarriere heeft u uiteraard nog geen eigen schermmateriaal. Daarom kunt u van La Rapière gedurende uw eerste lidmaatschapsjaar alle materiaal huren voor €2,50 per maand. Daarna vragen wij dat u uw eigen uitrusting koopt, zodat wij ook nieuwe leden steeds weer van materiaal kunnen voorzien.