Over La Rapière

La Rapiere is de oudste schermvereniging van Maastricht. Het is een kleine, gezellige verenigiging met ca. 40 leden. De vereniging bestaat ondertussen al meer dan 60 jaar en is in die tijd veel veranderd. Met name recentelijk is de vereniging behoorlijk gegroeid en veranderd van een kleine, lokale club naar een middelgrote vereniging die zowel recreatief als competitief nationaal actief is.
 
Op maandagavond trainen zowel onze junioren als senioren. Uit onze vereniging is ondertussen zelfs de Nederlands Kampioen Floret Cadetten voortgekomen. Daarnaast zijn wij als vereniging druk bezig met het opzetten van een "verantwoord bewegen" programma. Met dit programma, begeleid door een fysiotherapeut, willen we ook de oudere jongeren van Maastricht de mogelijkheid bieden om op een verantwoorde manier te beginnen met de fantastische sport schermen.
 
Naast de trainingen organiseert La Rapiere elk kwartaal een leuke ledenactiviteit en daarnaast gaan onze leden regelmatig gezamenlijk Maastricht in voor een drankje. Al met al is La Rapiere een gezellige vereniging waar iedereen zich thuis zal voelen, dus komt u gerust eens langs om te kijken of mee te trainen. 
 
Meer informatie over de trainingen en mogelijkheden om zelf eens te schermen? Kijkt u dan hier
 
Contactgegevens vindt u hier