Schermen

Schermen is een Olympische vechtsport die draait om strategie, tactiek, snelheid en reactievermogen. Het is de kunst van het “raken zonder geraakt te worden” en dwingt de schermer daarom dus vooral om snel, slim en behendig te zijn. Fysiek moet een schermer zichzelf allround ontwikkelen; uithoudingsvermogen, kracht, explosiviteit en lenigheid zijn allen even belangrijk. Daarnaast ontwikkel je een uitstekende oog-handcoördinatie, traint het observatievermogen en ook een stuk wilskracht en incasseringsvermogen zijn zeer belangrijk. Spreekt dit alles je aan en wil je je tegenstander in een eerlijk gevecht te slim af te zijn? Dan is schermen iets voor jou.

Het schermen is een zeer gezonde sport met zelden blessures en geschikt voor jong en oud. Bij La Rapière is iedereen van 8 tot 80 welkom en voor iedereen hebben we een geschikt programma. Is het schermen puur voor de lol of om je conditie op peil te houden? Dan is onze maandagtraining de juiste plek. Ben je competitief ingesteld? Ook dan ben je bij ons van harte welkom en bestaat er de mogelijkheid om meerdere keren per week te trainen en zullen we je begeleiden naar wedstrijden.

Maar naast gezond en leerzaam is schermen natuurlijk vooral heel erg leuk. Je kunt deelnemen aan leuke clubactiviteiten, genieten van onze gezellige trainingen en een volledig nieuwe vaardigheid onder de knie krijgen.

Als u geïnteresseerd ben in de geschiedenis van het schermen, de regels van de sport of de verschillende wapens dan vind je in deze sectie van onze site (bijna) alles wat je maar wilt weten.

nl_NLNederlands
Powered by TranslatePress